News

 

Hätäpalvelu – Turvallinen sähkö on yhteinen asia!

Missä tahansa, kun ilmenee sähkövika, tilanne on varottava ja omiin ”mustatuntuu” ratkaisuihin ei kannata ryhtyä. Varsin pienestäkin viasta voi tulla todella suuri ja kallis ongelma, jos korjaustoimenpiteet ovat vääriä – Eikä välttämättä väärät ratkaisut ilmene heti.

Sähköpalvelu Kalin tarjoaa neuvoja aina, kun tilanne on päällä, koska sähköturvallisuus on kaikkien asia. Soitto meille ja voimme keskustella tilanteesta, sekä sen ratkaisuista sitoumuksetta ja annamme varmasti turvallisia neuvoja, joilla tilanne saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti.

Ei päästetä sähköä vapaaksi!


PIENENNÄ RAKENNUKSEN HIILIJALANJÄLKEÄ

Yli 70% rakennusten hiilijalanjäljestä syntyy normaalissa arkikäytössä. Siksi energiatehokkuuden parantaminen on hyvä keino pienentää energiankulutusta ja samalla omaa hiilijalanjälkeä. Erityisesti pienemmissä kohteissa, kuten omakotitaloissa, voidaan varsin pienillä teoilla saada aikaan suuria säästöjä ja samalla olla mukana ilmastotalkoissa.

Led-tekniikka ja älykkäät taloratkaisut tuovat säästöjen lisäksi elämisen helppoutta ja mukavuutta, sekä turvallisuutta samalla, kun energiaa säästyy merkittäviä määriä. Myös Led-valaistuksen monisäätöiset ominaisuudet ovat paremmat, kuin perinteisessä valaistuksessa ja se lisää käyttökohteen tunnelmaa ja mukavuutta entisestään. Ja, tämä on erityisen tärkeää silloin, kun parannetaan ihmisten työskentelyn olosuhteita.

Laajemmissa energiaremonteissa on myös mahdollisuus saada valtionavustuksia, mikä on merkittävä etu kustannusvaikutuksia pohdittaessa.


PIHAN VALAISTUS KESÄILTOIHIN

Nyt on juuri oikea hetki toteuttaa tyylikäs pihavalaistus ja luoda puitteet kesäiltojen viihtymiseen. Oikein suunniteltu ja toteutettu pihavalaistus lisää turvallisuutta, on tunnelmallinen ja ohjaa kulkua. Pihavalaistuksen avulla voit myös korostaa haluamiasi puutarhan kasveja tai rakennuksen tyylikkäitä yksityiskohtia ja jopa pystyvalaista hallitsevia puita.

Tarjoamme ensimmäisen katselmuksen ilmaiseksi Tampereen alueella, jolloin voimme visioida vaihtoehtoja, pohtia johdotusten ja katkaisijoiden sijaintia, sekä päätaulun antamia mahdollisia. Kauttamme myös tarvittavat materiaalit ja valaisimiset tukkuhinnoin.

Soittele ja pohditaan kesäiltojen viihtyvyys kuntoon!


TARKKANA VERKKOKAUPASSA - HALPA HINTA VOI KOSTAUTUA!

Korona, mökkibuumi ja kesä ovat saaneet meidät ihmiset aktivoitumaan ja remontoimaan tilojamme viihtyisämmäksi. Tässä kohdin, mikä tietenkin on hieno asia ylipäätään, piilee kuitenkin riski silloin, kun materiaalia ja laitteita tilataan verkkokaupoista – Sähkölaitteiden osalta on syytä olla erityisen tarkkana.

Sähkölaitteen halpa hinta ei anna oikeutta kiertää EU:n tai maamme lainsäädäntöä ja jokaisesta täällä myytävästä sähkölaitteesta tulee minimissään löytyä CE-merkki, mikä vakuuttaa valmistajan täyttävän EU-direktiivien vaatimuksen. Tämän lisäksi ja turvallisinta olisi etsiä tuotteita, joissa on lisäksi FI-merkki, joka lisäksi edellyttää, että laite on läpäissyt testit pätevässä testauslaboratoriossa.

Turvallinen sähkölaite voi maksaa hivenen enemmän, mutta takaa parhaalla mahdollisella tavalla turvallisuuden!


TURVALLISTA JUHANNUSTA

Hyvää ja Turvallista Juhannusta - Muistetaan pitää huolta toinen toisistamme ja erityisesti aina vesillä pelastusliivit päällä!

Sähköpalvelu Timo Kalin Oy

 

 


MITÄ JOKAISEN TULISI TIETÄÄ SÄHKÖSTÄ?

Sähkö on yksi tärkeimmistä luonnonilmiöistä ja sitä on opittu käyttämään kaikkialla turvallisesti, mutta väärin käytettynä se voi aiheuttaa myös suurta tuhoa ympärilleen.

STEK on koonnut erittäin tiiviin tietopaketin "Mitä sähkö on?" ja meidän jokaisen on varmasti hyvä päivittää tietoamme sähköstä ja sen käytöstä.  Tietopaketti on laadittu hyvin käytännön läheiseksi, joten teoriaa ei kannata pelätä ja lisäksi osiosta löytyy sähkösanasto, jossa on selitetty kaikki määreet.

Tutustu sähköön tästä >>


SÄHKÖAUTON LATAUSLAITE-ASENNUS

Asensimme asiakkaan autokatokseen sähköauton latauslaitteen ja teimme ennen työn aloittamista perusselvityksen eli kartoitimme minkä verran maksimaalista lataustehoa on mahdollista ottaa latauspisteen käyttöön olemassa olevasta sähköliittymästä. Koska tehoja oli saatavissa riittävästi, teimme myös ryhmäkeskuksen sekä autolatauslaitteelle että ilmalämpöpumpulle samalla kertaa.

Ota yhteyttä - Laitetaan kotilataus kuntoon!


HUONO LIITOS - SUURI TURVALLISUUSRISKI

Sähkön tulee kaikissa tapauksissa pysyä suljetussa piirissä siten, että paljasta sähkövirrassa olevaa johdinta ei saa olla näkyvissä. Myös liitoksien tulee olla erittäin tiukkoja ja varmoja.

Kuvassa sähköjohtoja keskuksen sisältä, joissa molemmissa näkyy löysän liitoksen ja suuren kuormituksen aiheuttamat jäljet - Johdot osittain sulaneet yhteen ja violetin johdon pää on harmaantunut lämmöstä. Ja näistä on syntynyt erityinen oikosulun, laitteesta saatavan sähköiskun ja tulipalon vaara.

Annetaan sähkötyöt vain ammattilaisille!


JATKOJOHTO VAIN VÄLIAIKAISESTI

Jatkojohto on tarkoitettu käytettäväksi vain väliaikaisesti ja valvonnan alaisena. Kytketyssä jatkojohdossa on kaiken aikaa virta ja kosteissa tiloissa, kuin myös ulkona tulee huolehtia siitä, että jatkojohto on kosteudelta suojattu samoin, kuten kosteudelta suojatut sähkölaitteet. Ulkona tulee huolehtia myös siitä, että jatkojohto on tarkoitettu ulkokäyttöön – kaapelin tulee olla kumieristeistä ja jatkopistorasian koteloinnin IP-luokan tulee olla IP 44.

Kytke ulkona käytettävä jatkojohto vain asianmukaiseen ulkopistorasiaan. Älä missään tapauksessa tuo sähkönsyöttöä sisätiloista ulos, koska sisäpistorasia ei ole suojattu samalla riittävällä tavalla, kuin ulkopistorasia. Jos käytät toistuvasti sähkölaitetta jatkojohdolla, asennuta turvallisuussyistä kiinteä pistorasia käyttöä varten.

Turvallista Kesää!


SÄHKÖAUTOJEN LATAUSPISTEET TALOYHTIÖISSÄ

Sähköautojen lukumäärä nousee jatkuvalla trendillä ja juuri nyt on oikea aika pohtia taloyhtiöissä ja kiinteistöissä latauspisteen asentamista. Markkinoilta löytyy useita erihintaisia ja kullekin käyttötarkoitukselle suunniteltuja laitteita eli jokaiseen tarpeeseen löytyy varmasti sopiva latauspiste.

Suomen hallitus on valmistelemassa lakiesitystä, jossa kiinteistönomistajat velvoitettaisiin lisäämään sähköautojen latauspisteitä ja on huomattava, että myös vanhalle rakennuskannalle on kaavailtu velvoitteita latauspisteiden osalta.

Ennen työn tekemistä tulee tehdä perusselvitys, jossa kartoitetaan minkä verran lataustehoa on mahdollista ottaa latauspisteiden käyttöön olemassa olevasta sähköliittymästä ja perusselvityksen laatiminen on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi.

Kysy lisää ja kartoitetaan latauspisteiden mahdollisuus!

Tutustu Defa - Sähköautojen lataus >>


POISTO- JA HUIPPUIMURIT KESÄKUNTOON

Kesän tullen on syytä tarkastaa poisto- ja huippuimureiden moottorit kuntoon ennen helteitä. Huollettu, puhdistettu ja tarkastettu poisto- ja huippuimurin moottori lisää merkittävästi laitteen tehoa ja sitä kautta myös kohteen ilmanraikkautta ja viihtyvyyttä. Tee siis työntekijöillesi palvelus ja laita poisto- ja huippuimurit kuntoon jo nyt – Sitten on luvassa huolettomia hellepäiviä!!


HAUSKAA VAPPPUA 2021!

Toivotamme ystäville, asiakkaille ja kumppaneille
Hauskaa Vappua 2021!

Pidetään huolta toinen toisistamme ja erityisesti vielä turvaväleistä, vaikka Koronatilanne onkin varsin hyvä. Vielä, kun hetki jaksetaan tzempata rajoitusten kanssa, niin kesästä tulee entistä auvoisempi.

Hauskaa Vappua!

Sähköpalvelu Timo Kalin Oy


VANHAT VALAISIMET OVAT RISKI

Vuosikymmeniä vanhat kiinteät valaisimet ovat todellinen paloriski – Erityisesti toimistoissa ja tuotantotiloissa. Lisäksi vuosien saatossa lamppujen lämmöstä johtuva johtojen muovieristeiden haperoituminen ja jopa sulaminen tuo suuren mahdollisuuden suoraan sähköiskuun valaisimien lamppujen vaihtamisen yhteydessä. Vuosittain tulisikin seurata valaisimien kuntoa ja samalla putsata heijastinpinnat, sekä kuvut, jolloin voi myös tarkastaa johtojen ja liitosten kunnon.

Uusien valaisimien vaihtoa tulee harkita, mikäli johdoissa on hivenenkään halkeamia tai muita ulkoisia vaurioita. Uudet valaisimet mitoitetaan suoraan vanhojen paikalle, joten asennuksen jälkeen ei pintoihin jää jälkiä vanhoista valaisimista eli voidaan vain nauttia turvallisemmasta ja paremmasta valaistuksesta työntekijöiden iloksi.

Kuvassa vanhan johdon eristeestä pitkäaikaisen kuumuuden vaikutuksesta valunutta öljypohjaista eritettä.


SÄHKÖLAITTEIDEN KIERRÄTYS - SER

Sähkölaitteiden ja -tarvikkeiden kierrätys on osa vastuullista ja asiantuntevaa sähköasennuspalvelua. Kierrätämme kaikki vanhat sähkölaitteet ja -tarvikkeet asianmukaisesti annettujen ohjeiden mukaisesti ja olemme näin tukemassa kestävämpää yhteiskuntaa.

Myös kotioloissa on hyvä muistaa kierrätyksen tärkeys ja noudattaa yleisiä ohjeita eri sähkölaitteiden, akkujen ja paristojen kierrätyksessä ja näin pienellä vaivalla jokainen meistä tekee osansa yhteiseksi hyväksi. Yksityishenkilöiden kierrätys on ilmaista ja siitä voi hakea lisätietoa SER-kierrätyssivustolta.

Tutustu SER-kierrätyssivustoon tästä >>


VANHOJEN PISTORASIOIDEN LAAJENNUS

Vanhoissa asunnoissa pistorasiat loppuvat lähes poikkeuksetta kesken ja tarvetta varten liitetään pistorasioihin erilaisia jakajia – Enemmän tai vähemmän turvallisia. On kuitenkin hyvä muistaa, että varsin helposti voidaan seinäpistorasioita laajentaa mahdollistamaan useamman virtalähteen käytön. Erittäin vanhoissa kohteissa voidaan jopa ilman suojamaadoitusta olevia pistorasioita laajentaa käyttäen työssä asennusajankohdan vaatimuksia.

Pistorasioiden laajennustyö on varsin nopea ja samalla luodaan käyttömukavuutta asukkaille eri kohteiden tarpeen mukaan. Myös takuuvarmasti sähköturvallisuus paranee huomattavasti, kun jätetään erilaiset jatkojohdot ja jakajat pois käytöstä ja arki helpottuu, kun johtoja ei loju lattialla keräämässä pölyä.

Pyydä katselmus ja laitetaan kotisi pistorasiat ajan vaatimuksiin!


HUOLELLINEN ASENNUSTYÖ TÄRKEÄÄ

Sähköurakointi vaatii suurta huolellisuutta ja periaatteessa oikeinkin tehty asennus voi koitua turmioksi pelkästään siksi, että kiinnitys on tehty heikosti.

Kuvassa viisi vuotta sitten valmistuneen talon sähkökeskuksessa ollut virtakisko, jonka kiinnitys oli tehty huonosti. Tästä aiheutui oikosulkutilanne  ja onneksi vaurio kiinteistölle melko pieni, mutta asunnossa tapahtui oikosulun yhteydessä laiterikko.


SÄHKÖREMONTTI – LOPULTA VÄLTTÄMÄTÖN

Vuodet tekevät tehtävänsä rakennusten sähköjärjestelmissä ja nykyajan lisääntynyt sähkötarve tulee vanhoille johdoille ja sulaketauluille jossain vaiheessa ylivoimaiseksi – Sulakkeiden rikkoutuminen on toistuvaa, johdot lämpenevät ja pistorasioita on vain liian vähän. Sähköremontti on jo ajankohtainen 60-80 -luvun rakennuksissa ja sen tuoma hyöty, sekä mukavuus on merkittävän suuri.

SÄHKÖJÄRJESTELMÄN KUNTOARVIO

Sähköjärjestelmän kuntoarvio on syytä teettää silloin, jos vähääkään epäilee sähköjärjestelmän toimivuutta tai, kun sähköjärjestelmän ikä ylittää 25 vuotta. Pyydä maksuton sähkökartoitus ja asentajamme selvittävät nopeasti sähköjärjestelmän toimivuuden ja mahdolliset ajanmukaistamistarpeet. Samalla saat mielenrauhaa, koska vain oikein toimiva rakennuksen sähköjärjestelmä on turvallinen.

Ota yhteyttä!


TEE SE ITSE SÄHKÖTYÖT - TURVALLISESTI!

Pääsääntönä voidaan pitää, että sähköalan ammattilaiset tekevät kaikki sähkötyöt, mutta pieniä sähkötöitä saa tehdä kotona, mikäli tietää osaavansa tehdä ne oikein ja turvallisesti. Pienet sähkölaitteisiin kuuluvat ylläpito- ja korjaustyöt voidaan tällöin tehdä, mutta on syytä tarkastaa, onko se sallitua.

Lähtökohtana ja tärkeimpänä muistisääntönä on, että kaikki sähkötyöt tehdään aina jännitteettömänä ja turvallisin vaihtoehto on katkaista virta pääkytkimestä, poistamalla sulakkeet tai irrottamalla sähkölaitteen pistotulppa pistorasiasta.

Kodin sallitut pienet sähkötyöt ja niiden ohjeet löydät  KODIN SÄHKÖTURVALLISUUS -oppaasta, jota suosittelemme  jokaisen aikuisen tutustuttavaksi.

Tutustu kodin sähköturvallisuusoppaaseen >> 


Nopeammin WhatsApp

Nyt voi keskustella kanssamme myös WhatsApp -sovelluksella ja näin saat yhteyden meihin nopeammin - Puhelimet kulkevat kaiken aikaa myös työhaalareiden taskussa eli vastaamme heti, kun pienikin väli työrupeamassa ilmaantuu. WhatsApp on myös hyvin turvallinen ja varma viestikeino ja siinä on myös soittomahdollisuus.


Liesituulettimen tarkastusviikko

Kodeissa syttyvistä tulipaloista aloituspiste on hyvin usein keittiö ja siellä erityisesti liesituuletin ja sen keräämä rasvajäämä, jonka syttymisherkkyys on hyvin suuri. Kannattaa siis huolehtia liesituulettimen rasvakeräimen säännöllisestä puhdistamisesta, kuin myös siitä, että liesituulettimen asennus on tehty oikein. Puhdistuksen yhteydessä kannattaa vilkaista myös liesituulettimen alta ilmanvaihtoputkeen ja mikäli siellä on merkittäviä jäämiä, pyrkiä myös ne puhdistamaan.

Vaihdoimme asiakkaalle uuden liesituulettimen ja samalla havaitsimme, että vanhan liesituulettimen putki oli tehty hyvin vaarallisesti sikäli, että liesituulettimen ulosmenoputkeen kertyy vääjäämättä rasvajäämiä ja poimuinen mutkalla oleva poistoputki muodostaa tehokkaasti näille rasvajäämille kasautumispaikkoja - Ilmeinen ja hyvin herkkä tulipalovaara.

Asennuksen myötä vaihdoimme ulosmenoputken oikeanlaiseen suoraan malliin, jossa ei ole mutkia tai poimuja, mihin rasvajäämät voivat kerääntyä ja näin turvallisuus on riittävällä tasolla.

Pidetään koti turvallisena!


KVR - Kokemuksella tehoa ja säästöä

Sähköpalvelu Timo Kalin Oy toteuttaa korkealla ammattitaidolla sähköurakointipalvelut kaikille työmaille kohteen tarkoituksesta tai koosta riippumatta. Reilun kahden vuosikymmenen kokemuksella ja erinomaisilla tarvike-, materiaali- ja kumppanisuhteilla tuotamme merkittävää etua asiakkaalle, mikä huomataan positiivisesti lopputuloksessa ja kustannuksissa.

Vastuulliset KVR-urakat

KVR eli Kokonaisvastuurakentaminen tarkoittaa, että huolehdimme koko rakennushankkeen sähköurakoinnin kokonaiskoordinoinnin, suunnittelun ja toteutuksen. Näin rakennuttaja on sopimussuhteessa vain meihin eli turhilta välikäsiltä ja moninaisilta yhteydenotoilta säästytään.

Sähkösuunnittelu - Sähkö- ja tietoliikenneverkon rakentaminen - Valaistussuunnittelu ja toteutus.


Tarkasta ulkorasiat!

Talvikaudella erityisesti hiiret hakeutuvat taloihin ja silloin reittinä ovat erilaiset läpiviennit ja rasiat. Hiiri mahtuu kulkemaan hyvin pienestä kolosesta ja helppoja reittejä löytyy ulkona olevien sahkörasioiden läpivienneistä. Luonnollisesti matkallaan hiiri sitten voi tehdä pesää aiheuttaen erityisen sähköpaloriskin, jossa sytykkeenä ovat kuivat silputut materiaalit.

Rakennusten ulkona sijaitsevien kytkentäkoteloiden ja rasioiden ajoittainen tarkastaminen on tärkeää ja tulee huolehtia myös siitä, että kannet ovat tiiviitä ja kiinnitys tiukasti tehty.


KOTITALOUSVÄHENNYS VUONNA 2021

Kaikista tekemistämme töistä saa kotitalousvähennyksen, joka on vuonna 2020 maksimissaan 2.250 euroa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen voi jakaa myös kumppanin kesken eli tällöin voidaan saada maksimissaan 4.500 euroa kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennyksen voi tehdä vain työn osuudesta ja siksi aina laskuun erittelemme työn osuuden, jolloin vähennyksen hakeminen on helppoa ja selkeää. Verohallinon sivuilla on selkeät ohjeet ja neuvot Kotitalousvähennyksen hakemiseksi ja alla olevasta linkistä pääsee suoraan Verohallinnon Kotitalousvähennyksen ohjeisiin.

VEROHALLINNON OHJE >>


TIMON JOULUTOIVEET

Joulu on juhlista suurin ja silloin iloinen mieli ja juhlavat perinteet täyttävät kodit. Muistetaan olla huolellisia Joulun vietossa ja erityisesti silloin, kun vaaran paikka on.

  • Tarkastetaan hyvissä ajoin kaikki asunnon palovaroittimet 
  • Ei jätetä liettä tai uunia valvomatta – Ei myöskään kinkun paiston aikana 
  • Tarkastetaan aina ruoanlaiton päätteeksi, että laitteet on kytketty pois päältä 
  • Ei jätetä palavaa kynttilää yksin 
  • Käytetään ulkona vain ulkokäyttöön tarkoitettuja Jouluvaloja 
  • Käytetään ulkona jouluvaloissa vain ulkokäyttöön tarkoitettuja jatkojohtoja (IP 44) 
  • Ei viedä sisäpistorasiasta jatkojohdolla virtaa ulos, vaan kytkekään ulkona käytettävä jatkojohto vain asianmukaiseen ulkopistorasiaan 
  • Tarkastetaan, että kiuas on pois päältä käytön jälkeen

Rauhallista ja Turvallista Joulua toivottaen, Timo Kalin


KATTOKRUUNUN ASENNUS

Näyttävät kattokruunut ovat tulleet taasen pikanttina yksityiskohtana muuten modernien kotien sisustustrendiksi ja monin paikoin on syytä olla huolellinen ja varmistaa, että valaisin todella pysyy katossa. Asennuksessa ongelmia saattaa myös syntyä, mikäli yksittäisen valaisimen eri lamppuja halutaan säätää useammassa ryhmässä, joten kytkennän kanssa on harkinta paikallaan.

Erityisen varovainen tulee asennuksessa olla, mikäli painavan kattokruunun sijaintia siirretään alkuperäisestä paikasta ja silloin on syytä huolellisesti varmistaa, että valaisimen uusi kiinnityskohta on riittävän vahva painavalle valaisimelle.


KIUAS EI OLE ISÄLTÄPOJALLE -TUOTE

Sähkökiukaat ovat helppokäyttöisiä ja varsin pitkäikäisiä, mutta eivät nekään kestä ”isältäpojalle”. On myös niin, että parikymmentävuotta vanha sähkökiuas on lämpöteholtaan heikompi ja sähkönkulutukseltaan paljon suurempi, kuin nykyaikaiset kiukaat ja unohtamatta uusien kiukaiden turvallisuutta ja käyttömukavuutta. Sähkökiukaan vaihto uuteen on sähkötyönä pieni, jos johdotuksissa ei ole mitään ongelmaa ja vanha kiuas lähtee tietenkin asentajan matkaan.

Muistetaan myös, että kiukaan kivet on hyvä poistaa joka vuosi kiukaasta ja puhdistaa kiukaan pohjalta irronnut kiviaines. Samalla napautetaan reippaasti kiviä yhteen ja mikäli kivi halkeaa, sitä ei enää kannata käyttää kiuaskivenä.

Hyviä löylyjä!


SÄÄSTÄ JOPA 75% - VAIHDA TOIMISTO LEDIKSI

Loisteputkivalaistuksen muuttaminen LED -valaistukseksi on todellinen ekoteko ja energian kulutuksessa saadaan aikaan jopa 65-75% säästö – vanhoissa kohteissa säästö voi olla jopa suurempi. Vaihtoehtoisia LED -valaisimia on tarjolla paljon ja monissa tapauksissa voidaan päivittää valaisimien jännite LED -valaisimille soveltuvaksi – ennen kuitenkin tulee selvittää tämän mahdollisuus, sekä kannattavuus.

LED-valoissa on paljon mahdollisuuksia ja mikä parasta, sillä saadaan tarvittaessa aikaan yhtäjaksoinen tai monimuotoinen valoalue monin erilaisin variaatioin, kuin myös kulmien ympäri, sekä katseilta piiloon, jolloin vain valo on sisustuksen ja mahdollisesti työskentelyyn suunnattu elementti.

Kysy lisää ja katsellaan mahdollisuudet kuntoon!


LIESITUULETIMEN PALOVAARA

Vaihdoimme asiakkaalle uuden liesituulettimen ja samalla havaitsimme, että vanhan liesituulettimen putki oli tehty hyvin vaarallisesti sikäli, että liesituulettimen ulosmenoputkeen kertyy vääjäämättä rasvajäämiä ja poimuinen mutkalla oleva poistoputki muodostaa tehokkaasti näille rasvajäämille kasautumispaikkoja - Ilmeinen ja hyvin herkkä tulipalovaara.

Asennuksen myötä vaihdoimme ulosmenoputken oikeanlaiseen suoraan malliin, jossa ei ole mutkia tai poimuja, mihin rasvajäämät voivat kerääntyä ja näin turvallisuus on riittävällä tasolla.

Kodeissa syttyvistä tulipaloista aloituspiste on hyvin usein keittiö ja siellä erityisesti liesituuletin ja sen keräämä rasvajäämä, jonka syttymisherkkyys on hyvin suuri. Kannattaa siis huolehtia liesituulettimen rasvakeräimen säännöllisestä puhdistamisesta, kuin myös siitä, että liesituulettimen asennus on tehty oikein.

Pidetään koti turvallisena!


VINTAGE HERÄSI ASIAKKAAN ILOKSI

Vanha Vintage -lamppu sai uuden arvoisensa elämän, kun vaihdoimme laajemman remontin yhteydessä asiakkaan Volkkari -lamppuun uudet sisuskalut ja johdotukset. Kerrassaan komea ja tunteellinen valaisin, jolla on perheessä suuria muistoja ja tunteita - Oli omistajan hymy katsomisen arvoinen!

Vanhojen valaisimien johdotusta täytyy myös aika-ajoin tarkastella ja erityisesti, jos lampun sisältä löytyy kangaspintaisia tai pahoin haperoituneita johtojen eristeitä. Paikallaankin pysyvän valaisimen vanha johdotus murtuu varmasti aikainsaatossa ja mikäli viaantuneet johdot ovat näkymättömissä, on vaarana valaisimen vaarallinen pintajännite tai jopa tulipalon syttyminen.

Pidetään myös vanhat sähkölaitteet kunnossa!


PIHAN VALAISTUS SYYSILTOIHIN

Nyt on juuri oikea hetki toteuttaa tyylikäs pihavalaistus ja luoda puitteet syysiltojen viihtymiseen. Oikein suunniteltu ja toteutettu pihavalaistus lisää turvallisuutta, on tunnelmallinen ja ohjaa kulkua. Pihavalaistuksen avulla voit myös korostaa haluamiasi puutarhan kasveja tai rakennuksen tyylikkäitä yksityiskohtia ja jopa pystyvalaista hallitsevia puita.

Tarjoamme ensimmäisen katselmuksen ilmaiseksi Tampereen alueella, jolloin voimme visioida vaihtoehtoja, pohtia johdotusten ja katkaisijoiden sijaintia, sekä päätaulun antamia mahdollisia. Kauttamme myös tarvittavat materiaalit ja valaisimiset tukkuhinnoin.

Soittele ja pohditaan kesäiltojen viihtyvyys kuntoon!


LEPAKOSTA EI OLE SÄHKÖMIEHEKSI

Silloin tällöin metsäneläimet tekevät omia kytkentöjään sähkölaitteissa ja huonostihan siinä eläimelle käy ja pahimmassa tapauksessa myös omaisuudelle. Tällä kertaa sähköhäiriöiden syyksi löytyi ryhmäkeskuksen sisällä operoineesta Lepakko-sähkömiehestä, jonka työ kaikin tavoin oli epäonnistunut. Onneksi vahinko oli vähäinen ja tuli ilmi vain häiriötilana, mutta mahdollisuus myös tulipaloon on vastaavissa tilanteissa ilmeinen.

Erityisesti kesäasuntojen sähkökeskusten ja ulkona sijaitsevien kytkentäkoteloiden ajoittainen tarkastaminen on tärkeää ja mikäli pienintäkään rasioiden rikkoutumista tai häiriötilannetta on havaittavissa, hoitaa vaaranpaikka kuntoon välittömästi. Näin ehkäistään parhaimmillaan mittavat vahingot.


Hätäpalvelu – Turvallinen sähkö on yhteinen asia!

Missä tahansa, kun ilmenee sähkövika, tilanne on varottava ja omiin ”mustatuntuu” ratkaisuihin ei kannata ryhtyä. Varsin pienestäkin viasta voi tulla todella suuri ja kallis ongelma, jos korjaustoimenpiteet ovat vääriä – Eikä välttämättä väärät ratkaisut ilmene heti.

Sähköpalvelu Kalin tarjoaa neuvoja aina, kun tilanne on päällä, koska sähköturvallisuus on kaikkien asia. Soitto meille ja voimme keskustella tilanteesta, sekä sen ratkaisuista sitoumuksetta ja annamme varmasti turvallisia neuvoja, joilla tilanne saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti.

Ei päästetä sähköä vapaaksi!!


TYÖT JATKUVAT VASTUULLISESTI

Koronavirus ja sen tuoma maamme poikkeustila antaa haasteen nyt "toisessa aallossa" ja otamme haasteen vastaan. Koronaviruksesta huolimatta yhteiskunnan pitää pyöriä ja samalla meidän jokaisen huolehtia siitä, että omasta ja kanssaihmisten turvallisuudesta huolehditaan. Keväästä olemme ottaneet opiksi ja nyt turvallisuuteen liittyvät toimet voidaan keski täsmällisemmin.

Sähköpalvelu Timo Kalin Oy suhtautuu tilanteeseen erittäin vakavasti ja huolehtii kaikessa toiminnassaan siitä, että hygieniataso ja suojaukset ovat aina riittävällä tasolla jokaisessa työkohteessa. Erityisesti asiakkaiden kotona tehtävän työn aikana hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Työt jatkuvat, mutta vastuullisesti!


VANHOJEN PISTORASIOIDEN LAAJENNUS

Vanhoissa asunnoissa pistorasiat loppuvat lähes poikkeuksetta kesken ja tarvetta varten liitetään pistorasioihin erilaisia jakajia – Enemmän tai vähemmän turvallisia. On kuitenkin hyvä muistaa, että varsin helposti voidaan seinäpistorasioita laajentaa mahdollistamaan useamman virtalähteen käytön. Erittäin vanhoissa kohteissa voidaan jopa ilman suojamaadoitusta olevia pistorasioita laajentaa käyttäen työssä asennusajankohdan vaatimuksia.

Pistorasioiden laajennustyö on varsin nopea ja samalla luodaan käyttömukavuutta asukkaille eri kohteiden tarpeen mukaan. Myös takuuvarmasti sähköturvallisuus paranee huomattavasti, kun jätetään erilaiset jatkojohdot ja jakajat pois käytöstä. Myös arki helpottuu, kun johtoja ei loju lattialla keräämässä pölyä.

Pyydä katselmus ja laitetaan kotisi pistorasiat ajan vaatimuksiin!


VANHOISSA RAKENNUKSISSA ”JOHDOT ON”

Toteutimme vanhan rakennuksen sähköjen ajanmukaistamisen ja harvoin tulee mieleen, mitä sieltä metalliputkien, seinäpahvien tai pinkopahvikattojen alta paljastuukaan – Toki johdot, mutta enemmän kuin vaaralliset. Ja näitäkin johtoja oli käytetty vielä hetki sitten. Ja toki ajanmukaistaminen tarkoittaa koko sisäisen sähköverkon uusimista sähkötaulusta jokaiseen rasiaan ja kytkimeen.

Pyydä katselmus - Se ei maksa mitään!


POISTO- JA HUIPPUIMURIT SYYSKUNTOON

Syksyn tullen on syytä tarkastaa poisto- ja huippuimureiden moottorit kuntoon ennen syksyä. Huollettu, puhdistettu ja tarkastettu poisto- ja huippuimurin moottori lisää merkittävästi laitteen tehoa ja sitä kautta myös kohteen ilmanraikkautta ja viihtyvyyttä. Tee siis työntekijöillesi palvelus ja laita poisto- ja huippuimurit kuntoon jo nyt – Sitten on luvassa huolettomia syyspäiviä!!

 


VANHAT VALAISIMET OVAT RISKI

Vuosikymmeniä vanhat kiinteät valaisimet ovat todellinen paloriski – Erityisesti toimistoissa ja tuotantotiloissa. Lisäksi vuosien saatossa lamppujen lämmöstä johtuva johtojen muovieristeiden haperoituminen ja jopa sulaminen tuo suuren mahdollisuuden suoraan sähköiskuun valaisimien lamppujen vaihtamisen yhteydessä. Vuosittain tulisikin seurata valaisimien kuntoa ja samalla putsata heijastinpinnat, sekä kuvut, jolloin voi myös tarkastaa johtojen ja liitosten kunnon.

Uusien valaisimien vaihtoa tulee harkita, mikäli johdoissa on hivenenkään halkeamia tai muita ulkoisia vaurioita. Uudet valaisimet mitoitetaan suoraan vanhojen paikalle, joten asennuksen jälkeen ei pintoihin jää jälkiä vanhoista valaisimista eli voidaan vain nauttia turvallisemmasta ja paremmasta valaistuksesta työntekijöiden iloksi.

Kuvassa vanhan johdon eristeestä pitkäaikaisen kuumuuden vaikutuksesta valunutta öljypohjaista eritettä.


VALO LUO TOIMIVAA TUNNELMAA

Valaistus on tärkeä sisustuksen elementti ja sillä luodaan toivottua tunnelmaa eri tiloihin, pintoihin, sekä käyttötarkoituksiin. Uudisrakennuksissa  ja laajemmissa remontointikohteissa valaistuksen suunnittelu aloitetaan jo piirustuspöydältä, mutta myös vanhoihin kohteisiin voidaan toteuttaa yksittäisiä tyylikkäitä valaistusratkaisuja - Vieläpä siten, että kaikki valaistuselementit ovat piilossa.

Valaistusta suunniteltaessa on tärkeää miettiä kohteen käyttötarkoitus ja valaistuksen tarpeen määrä. Toisaalla tarvitaan voimakasta valaistusta ja toisaalla riittää tunnelmallinen, jopa hyvin vähäinenkin valaistus. Parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa käydä toiveet, suunnitelmat ja mahdollisuudet läpi sähköalan ammattilaisen kanssa, jolloin lopputulos on aina kohteessa paras mahdollinen.


SÄHKÖLAITTEIDEN KIERRÄTYS - SER

Sähkölaitteiden ja -tarvikkeiden kierrätys on osa vastuullista ja asiantuntevaa sähköasennuspalvelua. Kierrätämme kaikki vanhat sähkölaitteet ja -tarvikkeet asianmukaisesti annettujen ohjeiden mukaisesti ja olemme näin tukemassa kestävämpää yhteiskuntaa.

Myös kotioloissa on hyvä muistaa kierrätyksen tärkeys ja noudattaa yleisiä ohjeita eri sähkölaitteiden, akkujen ja paristojen kierrätyksessä ja näin pienellä vaivalla jokainen meistä tekee osansa yhteiseksi hyväksi. Yksityishenkilöiden kierrätys on ilmaista ja siitä voi hakea lisätietoa SER-kierrätyssivustolta.

Tutustu SER-kierrätyssivustoon tästä >>


JATKOJOHTO VAIN VÄLIAIKAISESTI

Jatkojohto on tarkoitettu käytettäväksi vain väliaikaisesti ja valvonnan alaisena. Kytketyssä jatkojohdossa on kaiken aikaa virta ja kosteissa tiloissa, kuin myös ulkona tulee huolehtia siitä, että jatkojohto on kosteudelta suojattu samoin, kun kosteudelta suojatut sähkölaitteet. Ulkona tulee huolehtia myös siitä, että jatkojohto on tarkoitettu ulkokäyttöön – kaapelin tulee olla kumieristeistä ja jatkopistorasian koteloinnin IP-luokan tulee olla IP 44.

Kytke ulkona käytettävä jatkojohto vain asianmukaiseen ulkopistorasiaan. Älä missään tapauksessa tuo sähkönsyöttöä sisätiloista ulos, koska sisäpistorasia ei ole suojattu samalla riittävällä tavalla, kuin ulkopistorasia. Jos käytät toistuvasti sähkölaitetta jatkojohdolla, asennuta turvallisuussyistä kiinteä pistorasia käyttöä varten.

Turvallista Kesää!


VÄÄRIN TEHTY ASENNUS VOI TAPPAA

Väärin tehty sähköasennus voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon, jonka seurauksena pahimmillaan menetetään ihmishenkiä. Viime vuonna Levillä menehtyi kolme lasta mökkipalossa, joka sai alkunsa virheellisestä sähköasennuksesta. Sähköviasta tai sähkölaitteen virheellisestä käytöstä aiheutuneessa rakennuspalossa kuoli vuonna 2019 yhteensä 11 henkilöä, samoin vuonna 2018.

Lue tärkeä artikkeli tästä >>


SÄHKÖAUTOJEN LATAUSPISTEET TALOYHTIÖISSÄ
 

Sähköautojen lukumäärä nousee jatkuvalla trendillä ja juuri nyt on oikea aika pohtia taloyhtiöissä ja kiinteistöissä latauspisteen asentamista. Markkinoilta löytyy useita erihintaisia ja kullekin käyttötarkoitukselle suunniteltuja laitteita eli jokaiseen tarpeeseen löytyy varmasti sopiva latauspiste.

Suomen hallitus on valmistelemassa lakiesitystä, jossa kiinteistönomistajat velvoitettaisiin lisäämään sähköautojen latauspisteitä ja on huomattava, että myös vanhalle rakennuskannalle on kaavailtu velvoitteita latauspisteiden osalta.

Ennen työn tekemistä tulee tehdä perusselvitys, jossa kartoitetaan minkä verran lataustehoa on mahdollista ottaa latauspisteiden käyttöön olemassa olevasta sähköliittymästä ja perusselvityksen laatiminen on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi.

Kysy lisää ja kartoitetaan latauspisteiden mahdollisuus!

Tutustu Defa - Sähköautojen lataus >>


MUISTA KATKAISIMET/KYTKIMET – KORONAVIRUS

Juuri nyt on aika miettiä missä Koronavirus herkimmin siirtyy ihmisestä toiseen ja yksi suurin riski piilee katkaisimissa, kahvoissa ja erilaisissa kytkimissä, mitä käytämme päivittäin – ovenkahvat, valokatkaisijat, hissinovenkahvat ja -nappulat, autonovenkahvat ja kaikki säätimet. Näissä tulee miettiä tartuntariskiä ja käytön jälkeen pestä huolellisesti kädet, kuin myös muistaa, että välttää kasvoihin koskemista. 

Autossa ja kotona on hyvä päivittäin puhdistaa kaikki katkaisijat ja kun muistamme, että muovissa virus säilyy pisimpään (n 72 tuntia), niin huolehtii valokatkaisimien puhdistamisen joka huoneesta. Puhdistaessa kytkimiä ja muita sähköisiä laitteita saippualla on muistettava, että liinan on oltava nihkeä, ei missään tapauksessa märkä!


HÄMÄRÄ VARASTO VALOON

Loppusilaus varastolle ja valoa askareisiin. Sähköistimme hämärän varastotilan ja lopputulemana on aktiiviinen ja valoisa monitoimitila - varastoida, remontoida, puuhata mitä mieleen tulee. Varastoissa valaisun tulee olla kattava ja kauttaaltaan valaiseva, sekä pistorasioita kannattaa asentaa hivenen liikaakin, sillä kyllä niille aikainsaatossa käyttöä löytyy.

 


REMONTTIREISKAN JÄLJILLÄ

Silloin tällöin eteen tulee tilanteita, joita ei soisi näkevänsä. Asiakkaan sähkötaulussa huolta herättävä viritys, jossa kaiken lisäksi täysi sähkövirta. Rikkoutunut varokekansi (sulakkeen keraaminen suojus) oli korvattu teippaamalla metallinen osa muoviteipillä ja 25A sulake paikallaan – siis virityksessä täysi virta.

Toivottavaahan on, että sähkön kanssa toimiessa ei tehdä minkäänlaisia virityksiä, mutta ehkäpä voisi vielä korostaa, että sähkötaulu on paikka, jonka pitää olla aina viimeisenpäälle kunnossa!!!


UUDISKOHDE ON SUUNNITELTU

Valmistuvassa uudiskohteessa jokainen johto ja rasia on harkitulla paikalla ja viimeistelyä vaille valmista. Monin paikoin kuitenkin pientä säätöä tehdään työn lomassa, kun huomataan ehkäpä järkevämpi ratkaisu ja pohditaan yleensä talon emännän kanssa käyttömukavuutta ja oikeita korkeuksia – Näin lopputulos on suunniteltuakin parempi ja juuri tilaajalle räätälöity.


SÄHKÖFIRMALTA JÄÄNYT KESKEN

Silloin tällöin eteen tulee tilanteita, joita ei soisi näkevänsä. Asiakkaan tilaaman sähköfirman työt jääneet kesken ja nyt sitten käynnistellään työn loppuun saattaminen. Työn haastavuutta lisää erityisesti se, että jokainen veto ja kytkentä on tarkastettava, sillä valmiin projektin vastuut siirtyvät meille eli haluamme olla täysin varmoja luotettavuudesta ja turvallisuudesta – Tärkeää asiakkaallekin.


HALOGEENIT EIVÄT TYKÄNNEET TOIMIA

Viikon viimeisenä ja kiireellisenäkin työnä laitettiin halogeenit palamaan ja pienen etsiskelyn jälkeen saatiin keittiöön tyylikkäästi valoa odottamaan viikonlopun vieraita ja emännälle jälleen hymyä . Virheen syy löytyi yhden liittimen huonosta kontaktista, mikä oli aiheuttanut oikosulkua ja johdot hiiltyneet – pieni asia, mutta voi tehdä suuren vahingon.


UUSI ON AINA UUTTA

Sähköurakoissa uuden tekeminen on aina sitä ”herkkua”, kun rakennusvaiheessa lähdetään sähköistämään uudiskohdetta. Pääpiirtein työt tehdään saatujen sähkösuunnitelmien pohjalta, mutta usein tulee kyllä eteen tilanne, että kokemuksen tuoma näkemys on tuotava esiin eli mietittävä myös käytännöllisyyttä – silloin pieni säätö voi tehdä elämästä paljon helpompaa.

 

Yhteydenottopyyntö

 Sähköasennus
 Sähkösuunnittelu
 Sähkösaneeraus
 Muu asia

Vastaamme yhteydenottopyyntöihin arkisin vuorokauden kuluessa.

Sähköpalvelu Timo Kalin Oy

Käyntiosoite: Elovainiontie 3, 33470 Ylöjärvi
Postiosoite: Virontörmänkatu 13 H 47, 33310 Tampere
 timo@sahkopalvelukalin.fi
 0400 931 467

 

   

 Kuuntele uusin radiomainoksemme >> 

Tietosuojaseloste >>

WEBDESIGN WEBART.FI