News

 

VANHOJEN PISTORASIOIDEN LAAJENNUS

Vanhoissa asunnoissa pistorasiat loppuvat lähes poikkeuksetta kesken ja tarvetta varten liitetään pistorasioihin erilaisia jakajia – Enemmän tai vähemmän turvallisia. On kuitenkin hyvä muistaa, että varsin helposti voidaan seinäpistorasioita laajentaa mahdollistamaan useamman virtalähteen käytön. Erittäin vanhoissa kohteissa voidaan jopa ilman suojamaadoitusta olevia pistorasioita laajentaa käyttäen työssä asennusajankohdan vaatimuksia.

Pistorasioiden laajennustyö on varsin nopea ja samalla luodaan käyttömukavuutta asukkaille eri kohteiden tarpeen mukaan. Myös takuuvarmasti sähköturvallisuus paranee huomattavasti, kun jätetään erilaiset jatkojohdot ja jakajat pois käytöstä. Myös arki helpottuu, kun johtoja ei loju lattialla keräämässä pölyä.

Pyydä katselmus ja laitetaan kotisi pistorasiat ajan vaatimuksiin!


VANHOISSA RAKENNUKSISSA ”JOHDOT ON”

Toteutimme vanhan rakennuksen sähköjen ajanmukaistamisen ja harvoin tulee mieleen, mitä sieltä metalliputkien, seinäpahvien tai pinkopahvikattojen alta paljastuukaan – Toki johdot, mutta enemmän kuin vaaralliset. Ja näitäkin johtoja oli käytetty vielä hetki sitten. Ja toki ajanmukaistaminen tarkoittaa koko sisäisen sähköverkon uusimista sähkötaulusta jokaiseen rasiaan ja kytkimeen.

Pyydä katselmus - Se ei maksa mitään!


POISTO- JA HUIPPUIMURIT SYYSKUNTOON

Syksyn tullen on syytä tarkastaa poisto- ja huippuimureiden moottorit kuntoon ennen syksyä. Huollettu, puhdistettu ja tarkastettu poisto- ja huippuimurin moottori lisää merkittävästi laitteen tehoa ja sitä kautta myös kohteen ilmanraikkautta ja viihtyvyyttä. Tee siis työntekijöillesi palvelus ja laita poisto- ja huippuimurit kuntoon jo nyt – Sitten on luvassa huolettomia syyspäiviä!!


TERASSIN JA PIHAN VALAISTUS SYYSILTOIHIN

Nyt on juuri oikea hetki toteuttaa tyylikäs pihavalaistus ja luoda puitteet syysiltojen viihtymiseen. Oikein suunniteltu ja toteutettu pihavalaistus lisää turvallisuutta, on tunnelmallinen ja ohjaa kulkua. Pihavalaistuksen avulla voit myös korostaa haluamiasi puutarhan kasveja tai rakennuksen tyylikkäitä yksityiskohtia ja jopa pystyvalaista hallitsevia puita.

Tarjoamme ensimmäisen katselmuksen ilmaiseksi Tampereen alueella, jolloin voimme visioida vaihtoehtoja, pohtia johdotusten ja katkaisijoiden sijaintia, sekä päätaulun antamia mahdollisia. Kauttamme myös tarvittavat materiaalit ja valaisimiset tukkuhinnoin.

Soittele ja pohditaan kesäiltojen viihtyvyys kuntoon!


TEE SE ITSE SÄHKÖTYÖT - TURVALLISESTI!

Pääsääntönä voidaan pitää, että sähköalan ammattilaiset tekevät kaikki sähkötyöt, mutta pieniä sähkötöitä saa tehdä kotona, mikäli tietää osaavansa tehdä ne oikein ja turvallisesti. Pienet sähkölaitteisiin kuuluvat ylläpito- ja korjaustyöt voidaan tällöin tehdä, mutta on syytä tarkastaa, onko se sallitua.

Lähtökohtana ja tärkeimpänä muistisääntönä on, että kaikki sähkötyöt tehdään aina jännitteettömänä ja turvallisin vaihtoehto on katkaista virta pääkytkimestä, poistamalla sulakkeet tai irrottamalla sähkölaitteen pistotulppa pistorasiasta.

Kodin sallitut pienet sähkötyöt ja niiden ohjeet löydät  KODIN SÄHKÖTURVALLISUUS -oppaasta, jota suosittelemme  jokaisen aikuisen tutustuttavaksi.

Tutustu kodin sähköturvallisuusoppaaseen >> 


PIHAVALAISTUS SYYSILTOIHIN – ILMAINEN KATSELMUS

Nyt on juuri oikea hetki toteuttaa tyylikäs pihavalaistus ja luoda puitteet syysiltojen viihtymiseen. Oikein suunniteltu ja toteutettu pihavalaistus lisää turvallisuutta, on tunnelmallinen ja ohjaa kulkua. Pihavalaistuksen avulla voit myös korostaa haluamiasi puutarhan kasveja tai rakennuksen tyylikkäitä yksityiskohtia ja jopa pystyvalaista hallitsevia puita.

Tarjoamme ensimmäisen katselmuksen ilmaiseksi Tampereen alueella, jolloin voimme visioida vaihtoehtoja, pohtia johdotusten ja katkaisijoiden sijaintia, sekä päätaulun antamia mahdollisia. Kauttamme myös tarvittavat materiaalit ja valaisimiset tukkuhinnoin.

Soittele ja pohditaan kesäiltojen viihtyvyys kuntoon!


VANHAT VALAISIMET OVAT RISKI

Vuosikymmeniä vanhat kiinteät valaisimet ovat todellinen paloriski – Erityisesti toimistoissa ja tuotantotiloissa. Lisäksi vuosien saatossa lamppujen lämmöstä johtuva johtojen muovieristeiden haperoituminen ja jopa sulaminen tuo suuren mahdollisuuden suoraan sähköiskuun valaisimien lamppujen vaihtamisen yhteydessä. Vuosittain tulisikin seurata valaisimien kuntoa ja samalla putsata heijastinpinnat, sekä kuvut, jolloin voi myös tarkastaa johtojen ja liitosten kunnon.

Uusien valaisimien vaihtoa tulee harkita, mikäli johdoissa on hivenenkään halkeamia tai muita ulkoisia vaurioita. Uudet valaisimet mitoitetaan suoraan vanhojen paikalle, joten asennuksen jälkeen ei pintoihin jää jälkiä vanhoista valaisimista eli voidaan vain nauttia turvallisemmasta ja paremmasta valaistuksesta työntekijöiden iloksi.

Kuvassa vanhan johdon eristeestä pitkäaikaisen kuumuuden vaikutuksesta valunutta öljypohjaista eritettä.


VALO LUO TOIMIVAA TUNNELMAA

Valaistus on tärkeä sisustuksen elementti ja sillä luodaan toivottua tunnelmaa eri tiloihin, pintoihin, sekä käyttötarkoituksiin. Uudisrakennuksissa  ja laajemmissa remontointikohteissa valaistuksen suunnittelu aloitetaan jo piirustuspöydältä, mutta myös vanhoihin kohteisiin voidaan toteuttaa yksittäisiä tyylikkäitä valaistusratkaisuja - Vieläpä siten, että kaikki valaistuselementit ovat piilossa.

Valaistusta suunniteltaessa on tärkeää miettiä kohteen käyttötarkoitus ja valaistuksen tarpeen määrä. Toisaalla tarvitaan voimakasta valaistusta ja toisaalla riittää tunnelmallinen, jopa hyvin vähäinenkin valaistus. Parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa käydä toiveet, suunnitelmat ja mahdollisuudet läpi sähköalan ammattilaisen kanssa, jolloin lopputulos on aina kohteessa paras mahdollinen.


SÄHKÖLAITTEIDEN KIERRÄTYS - SER

Sähkölaitteiden ja -tarvikkeiden kierrätys on osa vastuullista ja asiantuntevaa sähköasennuspalvelua. Kierrätämme kaikki vanhat sähkölaitteet ja -tarvikkeet asianmukaisesti annettujen ohjeiden mukaisesti ja olemme näin tukemassa kestävämpää yhteiskuntaa.

Myös kotioloissa on hyvä muistaa kierrätyksen tärkeys ja noudattaa yleisiä ohjeita eri sähkölaitteiden, akkujen ja paristojen kierrätyksessä ja näin pienellä vaivalla jokainen meistä tekee osansa yhteiseksi hyväksi. Yksityishenkilöiden kierrätys on ilmaista ja siitä voi hakea lisätietoa SER-kierrätyssivustolta.

Tutustu SER-kierrätyssivustoon tästä >>


JATKOJOHTO VAIN VÄLIAIKAISESTI

Jatkojohto on tarkoitettu käytettäväksi vain väliaikaisesti ja valvonnan alaisena. Kytketyssä jatkojohdossa on kaiken aikaa virta ja kosteissa tiloissa, kuin myös ulkona tulee huolehtia siitä, että jatkojohto on kosteudelta suojattu samoin, kun kosteudelta suojatut sähkölaitteet. Ulkona tulee huolehtia myös siitä, että jatkojohto on tarkoitettu ulkokäyttöön – kaapelin tulee olla kumieristeistä ja jatkopistorasian koteloinnin IP-luokan tulee olla IP 44.

Kytke ulkona käytettävä jatkojohto vain asianmukaiseen ulkopistorasiaan. Älä missään tapauksessa tuo sähkönsyöttöä sisätiloista ulos, koska sisäpistorasia ei ole suojattu samalla riittävällä tavalla, kuin ulkopistorasia. Jos käytät toistuvasti sähkölaitetta jatkojohdolla, asennuta turvallisuussyistä kiinteä pistorasia käyttöä varten.

Turvallista Kesää!


KOTITALOUSVÄHENNYS YHTEENSÄ 4.500 EUROA SAMASSA TALOUDESSA ASUVILLE

Kaikista tekemistämme töistä saa kotitalousvähennyksen, joka on vuonna 2020 maksimissaan 2.250 euroa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen voi jakaa myös kumppanin kesken eli tällöin voidaan saada maksimissaan 4.500 euroa kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennyksen voi tehdä vain työn osuudesta ja siksi aina laskuun erittelemme työn osuuden, jolloin vähennyksen hakeminen on helppoa ja selkeää. Verohallinon sivuilla on selkeät ohjeet ja neuvot Kotitalousvähennyksen hakemiseksi ja alla olevasta linkistä pääsee suoraan Verohallinnon Kotitalousvähennyksen ohjeisiin.

VEROHALLINNON OHJE >>


VÄÄRIN TEHTY ASENNUS VOI TAPPAA

Väärin tehty sähköasennus voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon, jonka seurauksena pahimmillaan menetetään ihmishenkiä. Viime vuonna Levillä menehtyi kolme lasta mökkipalossa, joka sai alkunsa virheellisestä sähköasennuksesta. Sähköviasta tai sähkölaitteen virheellisestä käytöstä aiheutuneessa rakennuspalossa kuoli vuonna 2019 yhteensä 11 henkilöä, samoin vuonna 2018.

Lue tärkeä artikkeli tästä >>


POISTO- JA HUIPPUIMURIT KUNTOON

Kevättä jo ilmassa ja kesää odotellessa on syytä tarkastaa poisto- ja huippuimureiden moottorit kuntoon ennen sesonkia. Huollettu, puhdistettu ja tarkastettu poisto- ja huippuimurin moottori lisää merkittävästi laitteen tehoa ja sitä kautta myös kohteen ilmanraikkautta ja viihtyvyyttä. Tee siis työntekijöillesi palvelus ja laita poisto- ja huippuimurit kuntoon jo nyt – Sitten on luvassa huolettomia hellepäivä!!


TYYLIKÄS PIHAVALAISTUS – ILMAINEN KATSELMUS
 

Nyt on juuri oikea hetki toteuttaa tyylikäs pihavalaistus ja luoda puitteet kesäiltojen viihtymiseen. Oikein suunniteltu ja toteutettu pihavalaistus lisää turvallisuutta, on tunnelmallinen ja ohjaa kulkua. Pihavalaistuksen avulla voit myös korostaa haluamiasi puutarhan kasveja tai rakennuksen tyylikkäitä yksityiskohtia ja jopa pystyvalaista hallitsevia puita.

Tarjoamme ensimmäisen katselmuksen ilmaiseksi Tampereen alueella, jolloin voimme visioida vaihtoehtoja, pohtia johdotusten ja katkaisijoiden sijaintia, sekä päätaulun antamia mahdollisia. Kauttamme myös tarvittavat materiaalit ja valaisimiset tukkuhinnoin.

Soittele ja pohditaan kesäiltojen viihtyvyys kuntoon!


SÄHKÖAUTOJEN LATAUSPISTEET TALOYHTIÖISSÄ
 

Sähköautojen lukumäärä nousee jatkuvalla trendillä ja juuri nyt on oikea aika pohtia taloyhtiöissä ja kiinteistöissä latauspisteen asentamista. Markkinoilta löytyy useita erihintaisia ja kullekin käyttötarkoitukselle suunniteltuja laitteita eli jokaiseen tarpeeseen löytyy varmasti sopiva latauspiste.

Suomen hallitus on valmistelemassa lakiesitystä, jossa kiinteistönomistajat velvoitettaisiin lisäämään sähköautojen latauspisteitä ja on huomattava, että myös vanhalle rakennuskannalle on kaavailtu velvoitteita latauspisteiden osalta.

Ennen työn tekemistä tulee tehdä perusselvitys, jossa kartoitetaan minkä verran lataustehoa on mahdollista ottaa latauspisteiden käyttöön olemassa olevasta sähköliittymästä ja perusselvityksen laatiminen on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi.

Kysy lisää ja kartoitetaan latauspisteiden mahdollisuus!

Tutustu Defa - Sähköautojen lataus >>


LED SÄÄSTÄÄ JOPA 75% VIRRANKULUTUKSESTA
 

Loisteputkivalaistuksen muuttaminen LED -valaistukseksi on todellinen ekoteko ja energian kulutuksessa saadaan aikaan jopa 65-75% säästö – vanhoissa kohteissa säästö voi olla jopa suurempi. Vaihtoehtoisia LED -valaisimia on tarjolla paljon ja monissa tapauksissa voidaan päivittää valaisimien jännite LED -valaisimille soveltuvaksi – ennen kuitenkin tulee selvittää tämän mahdollisuus, sekä kannattavuus.

LED-valoissa on paljon mahdollisuuksia ja mikä parasta, sillä saadaan tarvittaessa aikaan yhtäjaksoinen tai monimuotoinen valoalue monin erilaisin variaatioin, kuin myös kulmien ympäri, sekä katseilta piiloon, jolloin vain valo on sisustuksen ja mahdollisesti työskentelyyn suunnattu elementti.

Kysy lisää ja katsellaan mahdollisuudet kuntoon!


KOTITALOUSVÄHENNYS YHTEENSÄ 4.500 EUROA SAMASSA TALOUDESSA ASUVILLE

Kaikista tekemistämme töistä saa kotitalousvähennyksen, joka on vuonna 2020 maksimissaan 2.250 euroa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen voi jakaa myös kumppanin kesken eli tällöin voidaan saada maksimissaan 4.500 euroa kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennyksen voi tehdä vain työn osuudesta ja siksi aina laskuun erittelemme työn osuuden, jolloin vähennyksen hakeminen on helppoa ja selkeää. Verohallinon sivuilla on selkeät ohjeet ja neuvot Kotitalousvähennyksen hakemiseksi ja alla olevasta linkistä pääsee suoraan Verohallinnon Kotitalousvähennyksen ohjeisiin.

VEROHALLINNON OHJE >>


MUISTA KATKAISIMET/KYTKIMET – KORONAVIRUS

Juuri nyt on aika miettiä missä Koronavirus herkimmin siirtyy ihmisestä toiseen ja yksi suurin riski piilee katkaisimissa, kahvoissa ja erilaisissa kytkimissä, mitä käytämme päivittäin – ovenkahvat, valokatkaisijat, hissinovenkahvat ja -nappulat, autonovenkahvat ja kaikki säätimet. Näissä tulee miettiä tartuntariskiä ja käytön jälkeen pestä huolellisesti kädet, kuin myös muistaa, että välttää kasvoihin koskemista. 

Autossa ja kotona on hyvä päivittäin puhdistaa kaikki katkaisijat ja kun muistamme, että muovissa virus säilyy pisimpään (n 72 tuntia), niin huolehtii valokatkaisimien puhdistamisen joka huoneesta. Puhdistaessa kytkimiä ja muita sähköisiä laitteita saippualla on muistettava, että liinan on oltava nihkeä, ei missään tapauksessa märkä!


HÄMÄRÄ VARASTO VALOON

Loppusilaus varastolle ja valoa askareisiin. Sähköistimme hämärän varastotilan ja lopputulemana on aktiiviinen ja valoisa monitoimitila - varastoida, remontoida, puuhata mitä mieleen tulee. Varastoissa valaisun tulee olla kattava ja kauttaaltaan valaiseva, sekä pistorasioita kannattaa asentaa hivenen liikaakin, sillä kyllä niille aikainsaatossa käyttöä löytyy.


TYÖT JATKUVAT VASTUULLISESTI

Koronavirus ja sen tuoma maamme poikkeustila antaa haasteen, jonka otamme vastaan. Koronaviruksesta huolimatta yhteiskunnan pitää pyöriä ja samalla meidän jokaisen huolehtia siitä, että omasta ja kanssaihmisen turvallisuudesta huolehditaan.

Sähköpalvelu Timo Kalin Oy suhtautuu tilanteeseen erittäin vakavasti ja huolehtii kaikessa toiminnassaan siitä, että hygieniataso ja suojaukset ovat aina riittävällä tasolla jokaisessa työkohteessa. Erityisesti asiakkaiden kotona tehtävän työn aikana hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Työt jatkuvat, mutta vastuullisesti!


POISTO- JA HUIPPUIMURIT KUNTOON

Kevättä jo ilmassa ja kesää odotellessa on syytä tarkastaa poisto- ja huippuimureiden moottorit kuntoon ennen sesonkia. Huollettu, puhdistettu ja tarkastettu poisto- ja huippuimurin moottori lisää merkittävästi laitteen tehoa ja sitä kautta myös kohteen ilmanraikkautta ja viihtyvyyttä. Tee siis työntekijöillesi palvelus ja laita poisto- ja huippuimurit kuntoon jo nyt – Sitten on luvassa huolettomia hellepäivä!!


REMONTTIREISKAN JÄLJILLÄ

Silloin tällöin eteen tulee tilanteita, joita ei soisi näkevänsä. Asiakkaan sähkötaulussa huolta herättävä viritys, jossa kaiken lisäksi täysi sähkövirta. Rikkoutunut varokekansi (sulakkeen keraaminen suojus) oli korvattu teippaamalla metallinen osa muoviteipillä ja 25A sulake paikallaan – siis virityksessä täysi virta.

Toivottavaahan on, että sähkön kanssa toimiessa ei tehdä minkäänlaisia virityksiä, mutta ehkäpä voisi vielä korostaa, että sähkötaulu on paikka, jonka pitää olla aina viimeisenpäälle kunnossa!!!


VANHOISSA RAKENNUKSISSA ”JOHDOT ON”

Toteutimme vanhan rakennuksen sähköjen ajanmukaistamisen ja harvoin tulee mieleen, mitä sieltä metalliputkien, seinäpahvien tai pinkopahvikattojen alta paljastuukaan – Toki johdot, mutta enemmän kuin vaaralliset. Ja näitäkin johtoja oli käytetty vielä hetki sitten. Ja toki ajanmukaistaminen tarkoittaa koko sisäisen sähköverkon uusimista sähkötaulusta jokaiseen rasiaan ja kytkimeen.


UUDISKOHDE ON SUUNNITELTU

Valmistuvassa uudiskohteessa jokainen johto ja rasia on harkitulla paikalla ja viimeistelyä vaille valmista. Monin paikoin kuitenkin pientä säätöä tehdään työn lomassa, kun huomataan ehkäpä järkevämpi ratkaisu ja pohditaan yleensä talon emännän kanssa käyttömukavuutta ja oikeita korkeuksia – Näin lopputulos on suunniteltuakin parempi ja juuri tilaajalle räätälöity.


SÄHKÖFIRMALTA JÄÄNYT KESKEN

Silloin tällöin eteen tulee tilanteita, joita ei soisi näkevänsä. Asiakkaan tilaaman sähköfirman työt jääneet kesken ja nyt sitten käynnistellään työn loppuun saattaminen. Työn haastavuutta lisää erityisesti se, että jokainen veto ja kytkentä on tarkastettava, sillä valmiin projektin vastuut siirtyvät meille eli haluamme olla täysin varmoja luotettavuudesta ja turvallisuudesta – Tärkeää asiakkaallekin.


HALOGEENIT EIVÄT TYKÄNNEET TOIMIA

Viikon viimeisenä ja kiireellisenäkin työnä laitettiin halogeenit palamaan ja pienen etsiskelyn jälkeen saatiin keittiöön tyylikkäästi valoa odottamaan viikonlopun vieraita ja emännälle jälleen hymyä . Virheen syy löytyi yhden liittimen huonosta kontaktista, mikä oli aiheuttanut oikosulkua ja johdot hiiltyneet – pieni asia, mutta voi tehdä suuren vahingon.


UUSI ON AINA UUTTA

Sähköurakoissa uuden tekeminen on aina sitä ”herkkua”, kun rakennusvaiheessa lähdetään sähköistämään uudiskohdetta. Pääpiirtein työt tehdään saatujen sähkösuunnitelmien pohjalta, mutta usein tulee kyllä eteen tilanne, että kokemuksen tuoma näkemys on tuotava esiin eli mietittävä myös käytännöllisyyttä – silloin pieni säätö voi tehdä elämästä paljon helpompaa.


KAAMOSALE 10%

Taltuta Kaamos ja laitetaan sähkötyöt käyntiin entistäkin kirkkaammilla hinnoilla. Sähköpalvelu Timo Kalin Oy tarjoaa tammi-helmikuussa sovituille sähköurakointitöille -10% lisäalennuksen ja tämä jo ennestään edullisten hintojemme päälle.

Laitetaan siis sähkötyöt kuntoon ja kirkastetaan Kaamos kohti kevättä!

Terveisin,

Timo Kalin
timo@sahkopalvelukalin.fi 
0400 931 467

 

Yhteydenottopyyntö

 Sähköasennus
 Sähkösuunnittelu
 Sähkösaneeraus
 Muu asia

Vastaamme yhteydenottopyyntöihin arkisin vuorokauden kuluessa.

Sähköpalvelu Timo Kalin Oy

Käyntiosoite: Elovainiontie 3, 33470 Ylöjärvi
Postiosoite: Virontörmänkatu 13 H 47, 33310 Tampere
 timo@sahkopalvelukalin.fi
 0400 931 467

 

   

 Kuuntele uusin radiomainoksemme >> 

Tietosuojaseloste >>

WEBDESIGN WEBART.FI