PUHDISTA Liesituulettin ENNEN JOULUKOKKAILUJA

 

Kodeissa syttyvistä tulipaloista aloituspiste on hyvin usein keittiö ja siellä erityisesti liesituuletin ja sen keräämä rasvajäämä, jonka syttymisherkkyys on hyvin suuri. Kannattaa siis huolehtia liesituulettimen rasvakeräimen säännöllisestä puhdistamisesta, kuin myös siitä, että liesituulettimen asennus on tehty oikein. Puhdistuksen yhteydessä kannattaa vilkaista myös liesituulettimen alta ilmanvaihtoputkeen ja mikäli siellä on merkittäviä jäämiä, pyrkiä myös ne puhdistamaan.

 

Vaihdoimme asiakkaalle uuden liesituulettimen ja samalla havaitsimme, että vanhan liesituulettimen putki oli tehty hyvin vaarallisesti sikäli, että liesituulettimen ulosmenoputkeen kertyy vääjäämättä rasvajäämiä ja poimuinen mutkalla oleva poistoputki muodostaa tehokkaasti näille rasvajäämille kasautumispaikkoja - Ilmeinen ja hyvin herkkä tulipalovaara.

 

Asennuksen myötä vaihdoimme ulosmenoputken oikeanlaiseen suoraan malliin, jossa ei ole mutkia tai poimuja, mihin rasvajäämät voivat kerääntyä ja näin turvallisuus on riittävällä tasolla.

 

Kannattaa puhdistaa liesituuletin ennen Jouluruokakiireitä!

Ajankohtaiset uutiset...